欢迎访问杭州成考网! 本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以浙江省教育考试院www.zjzs.net为准。
  • 咨询电话:0571-85223122
各市成考:
成考系统:

在线客服

历年真题

考试提醒

考生交流

所在位置:杭州成考网 > 复习资料 > 专升本 > 杭州成考专升本《英语》试题及答案解析6

杭州成考专升本《英语》试题及答案解析6

2020-11-03 15:20:38   来源:杭州成考网    点击:
作者:赵老师
  On a dry and cold Friday afenoon last October,Sharon Seline exchanged text messages with her daugher who was in college.They'chatted'back and forh,with the mom asking how things were going and the daugher answering psitively flowed by enotions(表情符)showing smils,b-i-g smiles and hearts.

  Later that night,her daughter attempted suicide.

  In the days that followed,it came to light that she'd hidden herself in her dorm,crying and showing signs ofdepression-a completely different reality from the one that she conveyed in text and Facebook posts.

  As human beings,our only real method of connection is through real communication.Studies show that only7%of communication is based on writing and spraking.The ma jority of 93%is based on body language.Indeed,it's only when we can heard a tone of voice or look into someone's eyes that we're able to know when'I'm fine'doesn't mean they're fine all.

  This is where social media gets risky.

  With modem technology,anyone can hide beind the text,the e-mail,or the Facebook post,projecting any image they want and creating a false image of their choosing.They can be whoever they want to be.And without the ability toreceive body language,their audiences are none the wiser.

  This presents a paradox which doesn't exist before.With all the power social technologies at our fingertips,we are more connected-and potentially more disconnected-than ever betore.

  Every relevant metric(衡量标准)shows that we are interacting at a great speed and frequency through social media.But are we really communicating?With 93%of ourcommunication context(语境)lost,we are now attempting to establish relationships and make decisions based on phrases or emoticons,which may or may not accurately represent the truth.

  44.Why does social media get risky according to the author?

  A.The users'social connection is lost.

  B.The users'messages may be ignored.

  C.The users'real emotion may be hidden.

  D.The users'voices can hardy be heard.

  45.What phenomenon does the underlined word“paradox'

  (Paragraph 7)reflect?

  A.People can be both happy and unhappy.

  B.People can be both connected and disconnected.

  C.People can end up being both wise and stupid.

  D.People can form both true and false impressions.

  46.What is true about today's communication through social media?

  A.It causes more health risks.

  B.It gives litle communication context.

  C.It leads to better relationships.

  D.It improves the quality of interaction.

  47.What is the best title for the passage?

  A.Social Media and Its Function

  B.Social Media and Its Abuses

  C.Social Media and Its Future

  D.Social Media and Its Risks

成考倒计时

182

立刻定制专属提升方案

获取方案 OR 点我咨询 点我关注 点我加群

杭州成考网申明:

(一)由于各方面情况的调整与变化本网提供的考试信息仅供参考,敬请以教育考试院及院校官方公布的正式信息为准。

(二)本网注明信息来源为其他媒体的稿件均为转载体,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如有内容与版权问题等请与本站联系。联系方式:邮件429504262@qq.com

上一篇:杭州成考专升本《英语》试题及答案解析5
下一篇:杭州成考专升本《英语》试题及答案解析

杭州成人高考提升便捷服务

距2021 杭州成人高考:仅剩182
【请广大考生提前备考】

加入杭州成考公众号

杭州成考网
微信公众号
(扫一扫加入)

加入杭州成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与指导老师进行交流、解答。

热点文章