欢迎访问杭州成考网! 本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以浙江省教育考试院www.zjzs.net为准。
  • 咨询电话:0571-85223122
各市成考:
成考系统:

在线客服

历年真题

考试提醒

考生交流

所在位置:杭州成考网 > 复习资料 > 专升本 > 杭州成考专升本《英语》试题及答案解析

杭州成考专升本《英语》试题及答案解析

2020-11-03 15:20:38   来源:杭州成考网    点击:
作者:赵老师
  Alan Lakein,a time management expert,thinks that nothing is a total waste of time,including doing nothing at times.If you arrange things so that you find time to relax and'do nothing', you will get more done and have more fun doing it.

  One of his clients,a space engineer, didn't know how to 'do nothing'. Every minute of his leisure time was scheduled with intense activities. He had an outdoor-activites schedule in which he switched from skiing to tennis. His girlfriend kept up with him in these activities, although she would have preferred just to sit by the fire and relax once in a while. Like too many people, he felt the need to be doing something all the time, for doing nothing seemed a waste of time. His 'relaxing by the fire'consisted of playing chess, reading magazines, or checking emails.

  For an experiment, Alan asked him to'waste'his time for five minutes during one of their sessions together.

  What the engineer ended up doing was relaxing, stting quietly and daydreaming. When he was finally able to admit that emotional reasons caused him to reject relaxing as waste of time, he began to look more critically at that way of thinking. Once he knew that relaxing was a good use oftime, he became less serious about being busy and started enjoying each activity more. Previously he had been so busy doing that he had no time to have fun at anything. He began to do less and have more fun. When Alan saw the client about three years later, he still had as busy a schedule a sever, but he was able to balance his activity with relaxing so that he came back to work Monday morning not feeling tired out from a busy weekend but refreshed.

  48. What did'doing nothing'mean to the space engineer at first?

  A. Outdoor activities.

  B.A waste of time.

  C. Few daily schedules.

  D. More family hours.

  49. What made the engineer reject relaxing?

  A. Social reasons.B. Family reasons.

  C. Emotional reasons.

  D. Physical reasons.

  50. What happened after the engineer learned 'doing nothing?

  A. He was not as busy as before.

  B. He began to en joy each activity more.

  C.He started to do more of everything.

  D.He did not have as much fun as before.

  51.What can be inferned from the passage about“doing nothing'?

  A.It makes people enjoy more indoor activities.

  B.It enables you to have more work time.

  C.It serves to improve family relationship.

  D.It helps you do things more efficiently.

成考倒计时

182

立刻定制专属提升方案

获取方案 OR 点我咨询 点我关注 点我加群

杭州成考网申明:

(一)由于各方面情况的调整与变化本网提供的考试信息仅供参考,敬请以教育考试院及院校官方公布的正式信息为准。

(二)本网注明信息来源为其他媒体的稿件均为转载体,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如有内容与版权问题等请与本站联系。联系方式:邮件429504262@qq.com

上一篇:杭州成考专升本《英语》试题及答案解析6
下一篇:杭州成考专升本《英语》试题及答案解析8

杭州成人高考提升便捷服务

距2021 杭州成人高考:仅剩182
【请广大考生提前备考】

加入杭州成考公众号

杭州成考网
微信公众号
(扫一扫加入)

加入杭州成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与指导老师进行交流、解答。

热点文章